Sanne van Rijn

Ik ben Sanne van Rijn. Creatief, nieuwsgierig. Gedreven en slim. Met gevoel voor humor, hahaha.

ik hou van eenvoud

Ik hou van simpel, persoonlijk en no-nonsense. Ik hou van mensen met pit en van vreemde vogels. Ik hou van mensen die hun eigen keuzes maken, buiten de gebaande paden.

ik kijk graag naar mensen

Wie ze zijn. Wat ze beweegt. Waarom ze doen wat ze doen. Daarom vind ik readings geven boeiend. Tijdens mijn studie fotografie en ook daarna, in mijn werk als theaterregisseur, heb ik me steeds bezig gehouden met de kracht van beelden en van kijken. Goed kijken vertelt veel. Iemand die naar jou kijkt, ziet veel.

visie

Ik kijk vanuit het besef dat alles liefde is. Ik geloof in de verbondenheid van alles met alles. Ik geloof in én én én in plaats van óf óf óf.

ik geloof in ieders eigen kracht en verantwoordelijkheid

Ik geloof ook dat we het niet alleen kunnen of moeten willen doen in het leven. Dat we soms anderen nodig hebben, om ons te helpen, te ondersteunen of om tot inzichten te komen.

waarom ben ik dit gaan doen?

Toen ik mijn eerste reading kreeg wist ik meteen: dit is écht wat. Ik vond er woorden en richting voor het meest wezenlijke in mezelf, meer dan ik tot dan toe in het intellectuele had gevonden. Ik was geraakt. Ik voelde me gezien. Er kwam meer ruimte voor plezier, voor lust, voor leven.

opleiding

Ik volgde mijn opleiding aan het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht. Daarna werd ik daar docent en sindsdien begeleid ik studenten bij het ontdekken en ontwikkelen van hun intuïtie.

en verder?

Ik doe veel dingen naast elkaar. Ik werk free-lance als regisseur en adviseur bij verschillende theatergezelschappen. Ik geef les op de Theaterschool in Amsterdam, de opleiding Regie aan het RITCS in Brussel en de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Dat combineer ik met lesgeven op het Centrum voor leven en Intuïtie en het geven van 1-op-1 readings.

eigenheid

Centraal staat steeds: de eigenheid van mensen en projecten naar voren halen, wars van conventies. Niet voor uiterlijk succes kiezen maar altijd voor het eigen, avontuurlijke pad. Waar je hart je brengt, en waar je blij van wordt.

dit zeggen anderen over mij:

Krista: “Sanne is oprecht en authentiek. Ze neemt echt de tijd voor een reading. Ze liet mij zien en ervaren wat er daadwerkelijk met me gebeurt en niet wat m’n gedachten er van vinden. Ik ging met inzicht, verwondering en een stuk vrijer naar huis na de reading. En besloot gelijk vaker een reading bij Sanne te doen.”

Kim “Sanne is heel intuïtief, echt, authentiek, heeft iets speels. Ze raakt iedere keer de kern. Ze is tevens een persoon bij wie ik mij prettig en op mijn gemak voel. Ik heb een aantal keren een reading gehad van Sanne en iedere keer kom ik licht, vrolijk en happy thuis. Haar readings geven mij veel inzicht in waar ik op dat moment sta in mijn leven en waar mijn groei zit, heel mooi.”

Ik wil een afspraak maken!

nog meer achtergrond:

Ik heb veel interesses en veel talenten en dat werkte -gek genoeg- verwarrend. Voor de buitenwereld en voor mijzelf. Want: wie of wat was ik dan? Of: wat wilde ik nou?

ik studeerde klassiek ballet

En fotografie, waarna ik de multi-disciplinaire kunstopleiding ArtScience volgde. Uiteindelijk werkte ik jarenlang als actrice en regisseur. Ik wist mijn interesses en talenten samen te brengen in mijn theaterwerk en genoot een mooie internationale carrière.

ambities

Alle succes ten spijt, liep ik na een aantal jaren vast. Ik was moe van het harde werken, van het vele reizen. Ik twijfelde of ik zo’n manier van leven nog wel wilde. Al mijn ambities had ik waargemaakt, maar het had me niet gebracht waar ik naar op zoek was. Ik zocht – nog steeds – naar diepte en naar antwoorden, naar verbinding en vervulling. Ik vond niet langer voldoening in de kunsten.

intuïtieve ontwikkeling

Ik waagde de stap en nam de grote beslissing om mijn carrière op een lager pitje te zetten en de intensieve opleiding intuïtieve ontwikkeling aan het Centrum voor Leven en Intuïtie in Utrecht – het CLI te volgen. Aanvankelijk aarzelend, omdat ik dacht dat ik moest kiezen tussen intellect en gevoel, tussen hoofd en hart.

ik merkte dat het ontwikkelen van mijn intuïtie geen abracadabra was

Niets vaags, juíst niet. Het zette mij meer dan ooit nuchter met beide benen op de grond. Ik voelde me als een vis in het water, omdat ik wist dat dit is waar het leven over gaat, meer dan alle boeken die ik gelezen had bij elkaar. Ik hoefde bovendien geen wereldvreemd stoffig kruidenvrouwtje te worden (daar was ik bang voor). Deze opleiding deed niets af aan mijn nuchterheid, gevoel voor humor en IQ. Ik kon alles kon blijven wat ik was.

én, én, én…

Er kwam juist veel bij: meer genegenheid, meer verbondenheid, meer verwondering over het leven, meer eigenheid. Er kwam meer en meer ruimte om alles te zijn wie ik ben: krachtig, kwetsbaar, veelvraat, multi-talent…

Dingen waar ik naar had gezocht in het intellectuele, maar daar niet had gevonden.

en verder?

Dierenvriend, smulpaap, beoefenaar van Hot-yoga, (ex)boekenwurm, reiziger.

Ik wil een afspraak maken!